Bemutatjuk legújabb termékünket az Alakor bio sörpárlatot, mely egy igazi kézműves italkülönlegesség, rabul ejtő utánozhatatlan ízvilággal

sorparlat termekfotoA röviditalok kedvelői számára ajánljuk a Gyulai Pálinka Manufaktúrában készülő 42% alkoholtartalmú páratlan ízvilágú Alakor Bio Sörpárlatunkat. E kézműves italkülönlegesség bio alakor sörből készül, és natúr, illetve hamarosan tölgyfahordóban érlelt változatban is kapható. A világon egyedülálló termék, ideális különleges alkalmakra és ajándékozási célra is.

Mi a sörpárlat?

A sörpárlat (franciául: eau de vie de bière, németül: bierbrand) a sör lepárlásával nyert párlat, melyet a felhasznált sör illata jellemez, és az Európai Unióban legalább 38%-os alkoholtartalommal palackozzák. A megfelelő minőségű sörpárlat előállításában kulcsfontosságú szerepet játszanak a kiváló alapanyagok.

Kóstolás

Esszenciájának átéléséhez megfelelő hőmérsékleten kell fogyasztani a sörpárlatot is. 15-19 °C-on már kinyílik, felszabadulnak a párlat lelkét alkotó aromaanyagok, amelyek megtartásához fontos a pohár formája. A sörpárlatot brandys vagy pálinkás pohárból kóstoljuk, mely alul öblös, felfelé haladva pedig szűkül, a szája pedig kissé nyitottabb. Az öblös rész alsó harmadáig érdemes tölteni a párlatot. Lassan, körkörösen mozgatjuk poharunkat és máris érezhetjük párlatunk mennyei illatát. Ezt követően apránként ízlelgetve, kortyolgatva fogyasszuk, így minden összetevőjét kellőképpen megismerhetjük.

Kapcsolódó cikkek és videók