banner 2015 04 web

02
máj. 17

A bérfőzetőknél a Rak-Tár-Tár Bt., a magánfőzőknél a Gyenesei Pálinkárium a legeredményesebb

Gyula város különdíját Török Tímea Margit kapta

Kihirdették a Brillante – 2017. Pálinka- és Párlatverseny eredményeit április 29-én, a 2017-es Gyulai Pálinkafesztiválon. A verseny során 715 minta sorsáról döntött a zsűri, a rendezvény második napján pedig több mint 100 díjat osztottak ki az arra érdemeseknek. A díjak átadásában segédkezett Bora Imre főszervező, dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, dr. Bikfalvi Istvánné dr. Hamza Kinga versenyigazgató, valamint dr. Kovács Tamás, a Békés megyei NAV elnöke.

Az eredményhirdetés elején Bora Imre és dr. Bikfalvi Istvánné Hamza Kinga is köszöntötte a jelenlévőket. A versenyigazgató kiemelte, hogy nehéz dolga volt a zsűrinek a díjazáskor, hiszen sok mintát kellett megkóstolniuk, amelyek mögött rengeteg munka állt.

Az egész ország képviseltette magát a versenyen, de Felvidékről és a Vajdaságból is érkeztek párlatok, így ténylegesen nemzetközivé vált a megméretettés. A nevezők között voltak olyanok, akik több érmet is begyűjtöttek, az eredményhirdetés második felvonásában pedig a kategóriagyőzteseket, azaz a Champion díjasokat sorolták fel.

Champion díjat nyert dr. Gyenesei István vegyes pálinkája (szilva, szőlő, birs) és madárberkenyéje. A Farhan Pincészet Málna és Orgazmus elnevezésű italai, valamint Lengyel Gábor törkölypálinkája. Ugyanilyen elismerésben részesült Török Zoltán Tánczos chardonnay szőlőpálinkája, Tóth Tamás Csaba kajszibarackpárlata, a Körös-Maros Biofarm Kft. Alakor elnevezésű biosöre, Mladoniczki István almasziromágyon érlelt goldenalma-pálinkája, Szőke Bálint meggylikőrje és Hegyaljai Péter vilmoskörtéje.

Az eseményen különdíjakat is kiosztottak: a Békés Megyei Önkormányzat díjait Várfi András, az önkormányzat alelnöke adta át. Díjazták Kurucz Pétert, aki a legeredményesebb Békés megyei magánfőző lett, valamint a Körös-Maros Biofarm Kft.-t, amely a legjobb bérfőzető lett. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját Galántai János vitte el, aki 6 arany, 7 ezüst és 7 bronzérmet zsebelt be a délután folyamán. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal díját Zsók Jenő kapta, aki a legmesszebbről nevezett, hiszen Csíkdánfalváról küldte be mintáját.A legeredményesebb bérfőzde a Rak-Tár-Tár Bt. lett, a legeredményesebb magánfőző pedig a Gyenesei Pálinkárium. A bérfőzetők közül a Farhan Pincészet emelkedett a többiek fölé, a legjobb mafánfőzött párlat pedig a Gyenesei Pálinkárium madárberkenyéje lett. A Fahran Pincészet Málna és Orgazmus elnevezésű pálinkái újabb díjat söpörtek be, amikor a Legjobb Bérfőzetett Párlat címet is elvitték, a legjobb versenyminta pedig a már többszörösen elismert madárberkenye lett a Gyenesei Pálinkáriumtól.

Gyula város különdíját Török Tímea Margit kapta, aki Gyuláról nevezett a versenyre. Az eredményhirdetés végén a Gyulahús Kft. is kiosztott két különdíjat, majd dr. Görgényi Ernő gratulált a nevezőknek, és kívánt mindenkinek jó szórakozást a nap további részére.

Forrás: Gyulai Hírlap