banner 2015 04 web

22
szept. 15

Sör tízezer éves búzából

A milánói világkiállítás magyar pavilonjában a külföldiek is megkóstolhatják az organikus módon nemesített búzából készült első magyar biosört.

Az alakor egy ősi búzafajta, a szakértők szerint 10 ezer éves, amelyet az MTA Agrártudományi Kutatóközpontjában organikus módon nemesítettek, hogy aztán az említett cég ökoföldterületein kezdjék termeszteni. A Corvinus Egyetem szakemberei e búzából készítették el az első magyar biosört, az Alakort, amelyet két év óta főznek folyamatosan egy sörfőzdében. Mint az értékesítési igazgató elmondta, a milánói expó magyar pavilonjában végre a nemzetközi közönség előtt is bemutatkozhatott ez a magyar különlegesség.

 

– Bizonyos értelemben az egész világnak bemutatkozunk Milánóban, amikor a világkiállítás magyar pavilonjában minden látogató találkozhat az Alakorral – mondta el a Lokálnak a Körös-Maros Biofarm Kft. értékesítési igazgatója.

– Egyebek közt kóstolták sörünket belga, német, cseh és brit sörfőzők is, és a személyes véleményük kivétel nélkül kedvező volt – árulta el Fodor Attila.

A magyar pavilon jelmondata: „a legtisztább forrásból”. A szervezők a minőségi magyar gasztronómiai termékek között mutatják be az Alakort. Emellett megszámlálhatatlan rendezvénnyel, akcióval, találkozóval, kiállítással szerepel hazánk a nemzetközi seregszemlén.

( Forrás: Lokál.hu )